Friday, March 13, 2009

So long~

Lame dah tak update...
malas dan takde idea nak post ape...ahahaha
tunggu la sikit lagi yek...
tunggu kerajinan dalam jiwa tu datang....

Tuesday, January 20, 2009

Absolutely "redonkulous"



Absolutely "redonkulous"....

Mase ni sebenanye aku tak tau nak buat ape. Nak maen game online pon tak best sbb dah pukul 5 pagi so, takde sape yg online. Aku ape lagi cek ar pendrive yg Sharom bg kat aku....cek punye cek tgk ade plak cite katun Bolt nie...

Aku pon tgk je la cite Bolt ni...best gak cite die...meh aku citekan sikit kat korang pasal katun nih...

Bolt ni merupakan seekor artis anjing yg terlalu obses terhadap movie yg dilakonkannya itu sehingga Bolt percaya 100% trhdp movienya...dlm movie yg dilakonkan Bolt ni, die mempunyai beberapa kuasa luarbiasa seperti lari laju, laser eye, and super bark....

Pada satu episod ownernye iaitu Penny telah diculik oleh penjahat iaitu The Green Eyed Man....So, sebab dah terlalu percayakan movie yg dilakonkanya itu, Bolt anggap bahawa Penny telah diculik in reality....well, the movie is reality for Bolt...

Lepas Penny telah diculik, Bolt berusaha untuk menyelamatkan Penny but diluar skrip movie itu...Tgh mencari2 Penny didalam set pengambaran, Bolt terperangkap didlm satu kotak yg akan dipost kan ke New York...

So, dlm perjalanan dari New York ke Hollywood, Bolt berkawan dengan 2 haiwan lain iaitu Mittens, seekor kuceng, dan Rhino, seekor hamster comei....

Sambil dlm perjalanan tu Mittens mengajar Bolt ttg dunia realiti yg sebenar, mengajar Bolt menjadi anjing yg normal....*kadang2 aku terpikir gak nape aku wat bende ni tp dah separuh jalan baik abiskan je, ye tak?*

So, long story short, akhirnya Bolt dpt gak menyelamatkan Penny dlm studio yg tidak sengaja terbakar....disebabkan oleh pengganti watak Bolt *sbb Bolt dah hilang tp shooting kene truskan gak...so diorg carik ar pengganti utk Bolt*

Lastly, Mittens dan Rhino telah diadopt menjadi haiwan peliharaan Penny...The End...

Cerita ni 90% semasa Bolt dlm perjalanan dr New York ke Hollywood...so ade gak la action2 semasa dlm perjalanan tu....kalo nak tau ape korang sume kene la gie tgk sendri....hahaha....

So long....................................................

Saturday, January 17, 2009

Papa ku~

Pabila ku membaca blog abg dan kakde yg mengatakan pengalaman hebat diorang menggunakan ayah. Lalu, aku pon terpikir jua tentang pengalaman ku menggunakan ayah, tidaklah sehabat mana seperti kakde n abg.


Pada suatu masa dahulu, bile IC ku rosak, aku ingin membuat ic yg baru. So, aku pon gie la JPN ngan ayah. Mcm biaselah kalo dah gie JPN ngan ayah mmg tak payah ambik nombor dan tak
payah nak Q ape2 barisan sekalipon perbarisan nasional.

Mase nak ambik gamba tu ayah masuk kat kaunter tp aku dok kat luar. Pastu tibe2 staf ayah yg kat kaunter tu pon panggil aku utk mengambil gamba. Aku pon bangun la sambil tersipu2 malu sbb barisan yg aku nak potong tu terlalu panjang...ngehehehe...mase tgh jalan nak ambik gamba tu aku pon terpandang la satu minah ni dok tgk aku semacam jek...aku igtkan die pandang ape...rupe2nye die dok ngutuk aku sbb aku potong Q...hahaha padan muke minah tu dok lame2 kat situ....



Tu la sekian kisah aku. Tapi ada lagi so stay tuned bebeh...


ni die ic aku...wakakaka...tie senget....





Ni satu lagi kisah tentang kehebatan papaku~



Mase ni kakde baru lepas bersalin....so nak buat la si totet aisyah punye birth certificate.....aku ngan abg jasin gie la JPN tingkat 4 bahagian birth certificate....



Malangnye ari tue terlalu rmai org...rmai gile....so aku pon mencadangkan kat abg jasin supaya tepon ayah...tp abg jasin terlalu bongkak (ngahaha maafkan adik ipar mu ye abg iparku *dua hala* muahahaha) maka abg jasin pon ckp "takpe kite tunggu je"....so aku pon tunggu...



3 setengah minit kemudian....



abg jasin pon mule berbicara "tepon la ayah, lama lagi ni nak beratur" aku pon tersenyum hingga ke belakang perut....last2 tepon gak ayah....ckp ngan ayah org rmai...ayah pon ckp "ok tunggu jap ayah tepon kawan ayah"



So, proses seterusnya adalah smooth n silky....tak payah nak beratur tak payah nak tunggu...ngahaha senang2 je dpt potong Q org lain....wakakaka....

pastu abg jasin pon ckp "best gak ek dpt potong Q org lain" wakakaka...keji sungguh kata2 itu....
wakakaka.....

Friday, January 16, 2009

Welcome to my blog ^.^



Guten Tag ^^


If any of u wonder what 'guten tag' is, its actually means 'hello' in Deutsch language. This is my first time making a blog and its my first post also ^^


So, welcome to my blog and enjoy your stay. You can check out at our receptionist whenever you want XD

Thank you.